Tipare de Croitorie

TAF România este un constructor de tipare pentru croitorie. Atelierul din București oferă serviciile necesare pentru trecerea la producția de serie.

Tiparul de croitorie este piesa cea mai importantă din producția de modă și reprezintă cea mai importantă formă care duce o idee de la schiță la produs finit.

Prin urmare, proiectarea tiparului este un pas crucial al procesului de design, care precede întotdeauna etapa de producție. Tiparele și șabloanele sunt cele mai importante componente ale fișei tehnice, acestea determinând indicațiile de execuție ale unui produs, cum ar fi forma, mărimea, materialele și tipurile de cusături folosite.

Creația tiparului este un proces complex care necesită o expertiză tehnică deosebită. Prima schiță a unui tipar este făcută pe hârtie și constă într-un desen tehnic care ia în considerare mărimea și designul piesei vestimentare.

Gradarea

Gradarea tiparului de croitorie este procesul prin care se produce un set de dimensiuni mai mari și mai mici, după o dimensiune standard. Regulile de gradare determină cum va fi gradat tiparul de bază: prin metoda radială și a grupării, sau prin gradare digitală.

Pentru informații și detalii suplimentare:

English