tipar croitorie

Realizarea tiparelor in moda si croitorie reprezinta un proces important inainte de inceperea productiei propriu-zise. Tiparele si sabloanele fac parte din documentatia tehnica, fiind astfel stabilite anumite aspecte importante, precum formele, dimensiunile si detaliile produselor. De obicei, tiparele se realizeaza pe hartie si sunt constructii grafice care tin seama de dimensiunile corpului si a modelului vestimentar. Operatiunile de realizare a tiparelor reprezinta un proces complicat si necesita o munca de inalta calificare.

Gradarea tiparelor reprezinta producerea, pornind de la tiparul de baza, a intregului set de marimi de tipare specifice. Gradarea este procesul de marire sau micsorare a unui tipar de baza pe marimi diferite. Regulile de gradare determina cum tiparul de baza va fi gradat pentru a crea diferite grupe de marimi, prin metoda radiala si a gruparii.

TAF Romania este atelierul unde poti veni cu schita si pleca cu tiparul

Tiparul gestioneaza mai bine decat orice altceva transformarea ideilor transpuse prin desen in produse unice. Echipa tehnica si dotarea complexa, care cuprinde utilaje de ultima generatie, poate asigura realizarea colectiilor de moda corespunzator cerintelor actuale.

English